Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

BYTE Portal

Szerda, 2024.Ápr.24
Főoldal » 2011 » Február » 23 » Webszerver készítése - WampServer
10:20
Webszerver készítése - WampServer

Windows operációs rendszerekre teljes webszerver telepítése Apache 2.2.8 , PHP 5.2.6 ,SQLitemanager , MySQL 5.0.51b , és Phpmyadmin tartalommal, beállítható magyar nyelvű kezelőfelülettel.

Apache 2.2.8 , PHP 5.2.6 ,SQLitemanager , MySQL 5.0.51b , és Phpmyadmin automatikus telepítése magyar nyelvű támogatással. Ideális saját szerver létrehozására akár offline módban is pl. weblapjaink tesztelésére.

Sok funkcióval ellátott könnyen kezelhető webszerver.

Akár simán fájl megosztásra is használhatod a webszerveredet. Ötletes megoldások ezreit valósították már meg ezzel a módszerrel. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a saját PC-re másolni a tartalmat, mint FTP kezelővel más tárhelyre.

Tehát akkor kezdjük is el!

1. Telepítsd a WampServer-t! A telepítés menete egyértelmű, egészen az install gomb megnyomásáig. Utána elkezd telepíteni, majd ha a csík végigment, kérheti, hogy add meg az explorer.exe helyét (általában C:\Windows). Utána bejön mégegy beállító, ahol csak az email címet kell megváltoztatni egértelműen a saját email címedre. Után a Finish gombra kattintasz.


2. Ha fut a WampServer, a böngésződbe beírod, hogy http://localhost. Itt bejön a kezelőfelületed. Ha nagy szakértő vagy, itt már készíthetsz korlátlan számú SQL adatbázist például. Ha nem, akkor egyellőre hagyd így.

3. Ahova feltelepítetted a programot, abba a mappába lépj be, majd azon belül a www könyvtárba. Ide másolhatod fájljaidat, weboldalaidat.

Csatolmányok: Kiskép 1
Kategória: Szoftverek | Megtekintések száma: 1385 | Hozzáadta:: DjRG | Címkék (kulcsszavak): webszerver, telepítése, WampServer, saját | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 1
+1  
1 BlueEyes   (2011.Feb.23 14:33) [Anyag]
Ha jó olvasom, ez csak helyi hálózaton fut.
Akkor inkább EasyPHP, ennél sokkal többre képes és tud magyarul is.

Ha meg már tényleg szerver, akkor Opera Unite,, de az meg benne van az opera böngészőben. :)


Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]