Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

BYTE Portal

Péntek, 2024.Már.29
Főoldal » 2011 » Február » 17 » Argente Utilities
09:41
Argente Utilities

Kémprogramok, felesleges fájlok, hátramaradt Registry-bejegyzések és még megannyi más lassíthatja le a windowsos PC-t. Minden bizonnyal ezért is virágzik ilyen szépen a rendszerkarbantartó alkalmazások piaca.

Ezúttal egy olyan programmal szolgálunk, amely szinte minden fontos funkciót tartalmaz, hatékonyan dolgozik, és ráadásul ingyenes.


Bár a letöltési oldal spanyol nyelvű, a program alapértelmezésben angolul indul el, és a Configuration menüpontban válthatunk másik nyelvre. Bár a korábban bemutatott külön használható verziók tudtak magyarul, az Argente Utilities egyelőre nem kapott magyar menüket, de talán idővel ez is elkészül.
Felületéről minden funkciót elérünk, amire a Windows karbantartásához szükség lehet, beleértve egy halom olyan segédprogramot is, amelyet maga a Windows tartalmaz, csak kicsit elrejtve. De ezeken kívül megkapjuk az Argente alkalmazásait is, amelyekkel törölhetjük az eltávolított programok által feleslegesen hátrahagyott Registry-bejegyzéseket, az átmeneti fájlokat, internetezésünk nyomait stb.


A megunt szoftverek eltávolításában is segítséget nyújthat az Argente Utilities, nevezetesen a rendes Uninstall alkalmazás lefuttatása után megpróbálja feltérképezni, maradt-e még hátra utána valami a gépen, és felajánlja az ilyen bejegyzések, fájlok törlését.
A rendszer működésének optimalizálásához is kapunk néhány eszközt, így például letilthatunk bejegyzéseket az automatikusan induló programok listájában (vagy éppen hozzáadhatunk újat a listához), bezárhatunk feleslegesnek ítélt folyamatokat, és módosíthatunk, sőt akár helyreállíthatunk rendszerbeállításokat is. Az utóbbi néhány lehetőséget azért inkább csak az használja, aki legalább alapszinten tisztában van a rendszer és a szoftverek működésével, nehogy olyasmit sikerüljön elállítani, amitől végül a Windows képtelen lesz megfelelően működni (ilyen alkalmazások használatakor amúgy is javasolt egy biztonsági mentés fontos adatainkról, állományainkról, dokumentumainkról).



A fentieken kívül kémprogramok eltávolítására is van lehetőségünk, online frissíthető adatbázisa alapján a program képes megkeresni és eltávolítani az esetleges spyware-eket.
S ha ez még nem lenne elegendő, a Tools részben találunk még néhány hasznos segédletet, például időzíthetjük a rendszer leállítását, újraindítását vagy folyamatok bezárását, fájlokat titkosíthatunk vagy semmisíthetünk meg visszaállíthatatlanul, csoportosan nevezhetünk át állományokat, konvertálhatunk képformátumok között, jelszavakat generálhatunk, CRC és MD5 kódokat ellenőrizhetünk, szövegeket kódolhatunk stb.


Az Argente Utilities megbízhatóan, de kicsit lassan dolgozik, ezt leszámítva viszont nem igazán vannak negatívumai. Egy nagyon sokoldalú rendszerkarbantartóval van dolgunk, amely remélhetőleg egyszer kap majd magyar felületet is.


Forrás: techline.hu
Kategória: Szoftverek | Megtekintések száma: 1054 | Hozzáadta:: DjRG | Címkék (kulcsszavak): Utilities, Windows, argente, felületről, egyetlen, karbantartás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]