Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

BYTE Portal

Péntek, 2024.Már.29
Főoldal » 2011 » Február » 11 » Top 10 ingyenes program 2011 Február
09:19
Top 10 ingyenes program 2011 Február


Itt megtalálható a legjobb ingyenes programok listája.
Ha szükséged van valamilyen programra, érdemes pillantást vetni
a Top 10-es listára, ahol több kategóriában feltüntetjük a legjobb
free szoftvereket, mint például böngésző programot, médialejátszót,
képszerkesztőt, kémprogram-eltávolítót..stb.
Figyeljünk, hogy ne pakoljuk tele a rendszerünket feleslegesen,
mivel ezek lassíthatják a rendszert és feleslegesen foglalják a helyet,
ezért csak a számunkra szükséges szoftvereket töltsük le és telepítsük!
Hozzászólásokba javasolhatsz egyéb szoftvereket is, amennyiben
azok biztonságos forrásból származnak és nem tartalmaznak vírust.
Ha új rendszerre telepítesz, elsőként érdemes feltelepíteni egy vírusirtót.




A Top 10-es lista a következő:
  1. Sandboxie Ez a szoftver nagyon hasznos és biztonságilag védelmet nyújt a rendszer számára, mivel nem közvetlenül a rendszeren, hanem azon belül a Sandboxban tudunk segítségével programokat futtatni. Ezek a programok nem hagynak nyomot a rendszerben, így a vírusok is elkerülhetőek. Bár alig ismert, fontossága miatt soroltuk be az első helyre.
  2. Mozilla Firefox Gondolom, sokan ismeritek a népszerű böngészőt. Érdemes leváltani az Internet Explorert biztonsági és sebességkülönbségi okok miatt. Használata egyszerű, felhasználóbarát és sok plugin-nal kiegészíthető. Ha megunjuk a kinézetét, egyszerűen megváltoztatható témák segítségével.
  3. Spybot - Search & Destroy Kémprogram-eltávolító program, amely képes a böngészőket immunizálni a lehetséges biztonsági rések betömésével.
  4. VLC Ingyenes médialejátszó program. Szinte minden médiafájlt támogat és codec nélkül lejátssza a legtöbb filmet, ezért nagyon értékes, mivel ha nem telepítgetsz codec-eket, nem omlasztják össze a rendszert.
  5. OpenOffice.org Ingyenes Office alkalmazás, amely nagyon hasonlít a Microsoft Office-ra. Tartalmazza ugyanazokat a szoftvereket, mint például a szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt...stb. Dokumentumainkat menthetjük a legismertebb formátumokba ugyanúgy, mint a MS Office-ban, vagy akár PDF-be is.
  6. Notepad++ Leginkább programozóknak, webfejlesztőknek szánt alkalmazás, de bárki használhatja. Mindenféle programkódolást támogat és amelyiket tudja, le is fordítja a szükséges programmal.
  7. GIMP Profi képszerkesztő program, melynek megtanulása után komoly szinten szerkeszthetjük képeinket. Retusálni is nagyon jól lehet vele.
  8. DiskMax Eltávolítja a böngészési előzményektől kezdve az összes felesleges fájlt. Segítségével sok helyet szabadíthatunk fel. Nem kimondottan ismert program, mégis nagyon hasznos.
  9. Smart Defrag Töredezettségmentesítő, Junk file eltávolító és optimizáló alkalmazás. Beállíthatjuk akár azt is, hogy a lapozófájlt töredezettségmentesítse minden induláskor.
  10. NexusFile Ingyenes fájlkezelő szoftver, amely kétpaneles kezelőfelületével akár a Total Commander klónjának is tekinthető, ugyanis annak legtöbb funkciójával is rendelkezik. A NexusFile-ban találunk tömörítőt, FTP-klienst és lemezkarbantartót is.
Kategória: Szoftverek | Megtekintések száma: 3093 | Hozzáadta:: DjRG | Címkék (kulcsszavak): szotver, top10, software, ingyenes, freeware, program, alkalmazás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]