Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

BYTE Portal

Péntek, 2024.Ápr.26
Főoldal » 2011 » Március » 8 » Rendezzük át a Windows-t!
16:29
Rendezzük át a Windows-t!

Nem szeretném szídni a Windows-t, vagy ilyesmi, de aki egyet ért velem abban, hogy nem igazán jól lett kialakítva, az olvasson tovább!

Már volt szó arról, hogy például a Linux miben különbözik és megemlítettem az előnyeit.
Azonban van, amiben a Windows jobb, ez pedig a legtöbb felhasnáló számára legismertebb programok futtatását jelenti, de most nem erről van szó, hanem például arról, hogy érdemes lecserélni néhány programot.

A Windows Media Player-t nem szívesen használom, mivel magától tölti le a kodek-eket, meg egyéb finomságokat csinál, helyette egy más alternatívát választok, például a VLC -t videolejátszásra, ami tökéletesen lejátszott nekem eddig minden filmet külön kodek/pack letöltése nélkül, zenelejátszásra pedig itt az egyszerű, de tökéletes és programozható foobar2000, vagy a szép külsővel ellátott AIMP.



Az Internet Explorer a legkevésbé biztonságos jelenleg, bár most fejlesztik és elvileg jobb lesz, de inkább javasolnék egy Mozillát, vagy Chrome-ot, esetleg Operát.



Az Explorer (Intéző) elég szörnyen tud viselkedni, ezért érdemes minél kevesebbet asználni, inkább támaszkodjunk egy fájlkezelőre, amiről már írtam, esetleg használjunk többet, szükségletünknek megfelelően.



Az MSN-t szerintem már mindenki lecserélte, de a Windows Live se a legjobb megoldás. Itt vannak alternatívák!





Használjunk különféle fájlok megjelenítésére gyors, ingyenes programokat, mint például az Evince!

Tűntessünk el minden lehetséges ikont az asztalról és a fontosakat tegyük be mondjuk a Gyorsidítóba!

Igyekezzünk úgy megoldani a programok telepítését, hogy olyanokat használjunk, amelyek lehetőleg több funkciót is ellátnak!

A programokat futtassuk a Sandboxie -nevű programmal, mivel az nem közvetlenül a rendszeren, hanem a Sandboxban futtatja azokat, így nem hagynak nyomot a rendszerben és a vírusok is elkerülhetőek.



A számunkra szükségtelen Windows alkalmazásokat távolítsuk el! Itt egy leírás!
A rendszerfájlokhoz a lehető legkevésbé nyúljunk!

Igyekezzünk lehetőleg minél több programot Portable változatban beszerezni.


A leírást később folytatjuk egy újabb cikkben!
Kategória: Szoftverek | Megtekintések száma: 870 | Hozzáadta:: DjRG | Címkék (kulcsszavak): böngészők, rendezzük, Windows, ingyenesen, letölhető, chat, át, zenelejátszók, szoftvereket, fájlkezelők | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]