Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

BYTE Portal

Péntek, 2024.Ápr.19
Főoldal » 2011 » Március » 8 » NexusFont
10:49
NexusFont
A Windows lelassításának egyik legjobb módja mindig is az volt, ha az ember telepakolta szegény rendszert karakterkészletekkel. Ráadásul több száz karakterből már kellően nehéz kiválogatni az éppen megfelelőt, így nemcsak a rendszerrel szúrhatunk ki, hanem egy lépésben magunkkal is.
Ezen próbál segíteni a NexusFont nevű ingyenes alkalmazás, amely amellett, hogy kiváló megoldást jelent a rendszer telepített fontjainak áttekintésére, tesztelésére (például megnézni, hogy melyik font tartalmaz minden magyar ékezetes karaktert), még egy ügyes extra funkciót is nyújt.



E plusz funkció kihasználásával a nem túl gyakran használt betűkészleteinket nem kell állandóra telepíteni a rendszerbe, hanem a NexusFonthoz rendelhetjük azokat. Ezek a fontok csak akkor lesznek elérhetők a rendszerben, ha éppen fut a NexusFont, ekkor azonban minden alkalmazásban kedvünkre használhatjuk azokat. Ha végeztünk, kilépünk a NexusFontból, és abban a pillanatban a rendszer is elfeledkezik a kérdéses karaktertípusokról.

Forrás: http://techline.hu/kiprobaltuk/20110306_nexusfont.aspx
Kategória: Szoftverek | Megtekintések száma: 617 | Hozzáadta:: DjRG | Címkék (kulcsszavak): alkalmazása, rendszer, betűtípusok, NexusFont, beállítása, szoftverek, letöltések | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]