Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

BYTE Portal

Szerda, 2024.Ápr.24
Főoldal » 2011 » Március » 17 » Linux MultiMedia Studio
16:42
Linux MultiMedia Studio
Akinek a több CD-nyi válogatott loop és a virtuális hangszerek garmadája nem előfeltétel, inkább csak egy jól használható eszközre vágyik, lehetőleg ingyen, annak viszont remek választás lehet az LMMS, azaz a Linux MultiMedia Studio.



A neve dacára ez a remek alkalmazás nem csak Linuxon, hanem Windowson is használható (XP-n, Vistán, Windows 7-en egyaránt), így bármelyik előtt üljünk is, az eszköz adott.
Az LMMS dalszerkesztője némi gyakorlás után kényelmesen használható (bár jócskán elmarad a GarageBandtől, de mondjuk a FruityLoopshoz képest gyerekjáték eligazodni benne),
és bár túlzás lenne azt állítani, hogy professzionális eszköztárral rendelkezik,
azért az alapfeltételek adottak benne, hogy akár loopok, akár MIDI eszközök segítségével zenét alkossunk. Arra is tökéletes, hogy remixeket gyártsunk benne.



Egyszerre több sávon dolgozhatunk, van Piano-roll, midi-szerkesztési lehetőség, dobgép, szűrők és szoftveres szintetizátor.
A végeredményt OGG vagy WAV formátumban exportálhatjuk. Kapunk néhány loopot is kiindulási alapnak, a többit sajnos az internetről vagy megvásárolható loop gyűjteményekből kell beszereznünk.

Forrás: http://techline.hu/kiprobaltuk/20091022_lmms.aspx
Kategória: Szoftverek | Megtekintések száma: 720 | Hozzáadta:: DjRG | Címkék (kulcsszavak): programok, zeneszerkesztő, Studio, Multimedia, ingyenesen, szoftverek, linux, letöltések | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]